Wie deze vrijdagavond door het centrum van Leeuwarden loopt kan al enige voortekenen zien van een groot feest. En dan hebben we het niet over Koningsnacht. Mannen met lange haren die flyers uitdelen en iedereen uitnodigen om naar Neushoorn te komen. Het blijkt dat men hier gehoor aan geeft, want bij binnenkomst tijdens voorprogramma Het Brandweer is de grote zaal van Neushoorn al aardig afgeladen.

De bezoekers worden opgewarmd met semi-akoestische (cover) ballads van Het Brandweer. Nummers als Through The Echoes van Paolo Nutini, Dakota van the Stereophonics en No One Knows van Queens of The Stone Age laten een indruk achter op het enthousiaste publiek. De heren weten door meerstemmigheid en kundigheid op de instrumenten het publiek te imponeren. 

De avond draait natuurlijk om Bildtstar, samengebracht door een gezamenlijke liefde voor rockmuziek uit de jaren '70 en '80. Deze Friese band draait alweer een tijdje mee en zijn een graag geziene gast op festivals. Na vijf jaar is het dan ook hoog tijd voor de release van hun debuutplaat Burning After Midnight

Op de coulissen wordt een filmpje van een klok geprojecteerd en hierdoor wordt de spanning lekker opgebouwd. Uiteindelijk vallen de doeken en spelen de heren in een vuurzee het eerste nummer I'm On The Edge. De zaal vult zich met rocksongs die een vleugje glam hebben, net als sommige bandleden. Zanger Simon maakt het geheel af met zijn imposante stemgeluid. 

Naast dat ze gewoon hun nummers spelen nodigen ze ook vrienden uit op het podium, zoals een vlammenwerpster, oud-bassist Mukkes op de mondharmonica, en meest opvallend is wel een nieuwe toevoeging aan de live show: Ruben Mulder op een Hammond-orgel, die de '70s sound compleet maakt. Tijdens het nummer Paradise maakt deze een diepe indruk en speelt fenomenaal. 

De meeste nummers zijn hoog in energie zoals Red Light Suicide, wat een echte meezinger te noemen is. Gedurende de hele show blijven de jongens vol energie en maken gebruik van attributen, zoals een motor of een galg, en extreem veel vuur. De recent verschenen single Burning After Midnight doet het goed bij het publiek. Drummer Holmer Schoon staat vanavond op een enorme verhoging, en speelt de hele avond onverminderd strak door. 

Bildtstar sluit de show af met het nummer Au Revoir, geschreven voor de onlangs overleden vriend van Simon's moeder. Het nummer begint klein met alleen Simon op gitaar en zorgt voor een stukje bezinning tijdens een verder extreem uitbundige avond. Na een paar minuten komt de rest van de band er bij, en eindigt ook dit nummer met een bak gitaren, uitbundige zang en vuurwerk.